Er det nødvendigt med advokathjælp, når man bygger nyt hus?

12 marts 2018 Camilla Skøtt
Er det nødvendigt med advokathjælp, når man bygger nyt hus?

Som bygherre er der tusinde ting at tage stilling til: hvilke mursten skal huset bygges af, skal vinduerne åbne den ene eller anden vej, hvilke fliser skal der på badeværelset, hvor højt skal der være til loftet og videre i den dur. Men man skal også tage stilling til selve byggefirmaet; hvem er de, hvordan er deres økonomi og har de et godt ry? Og så er der selve byggegrunden; er den ok, er der forurening i jorden og er der lokalplaner, der gør, at man ikke kan bygge det hus, man drømmer om?

På trods af ovenstående er der stadig mange danskere, der spørger, om det virkelig er nødvendigt at bruge penge på en boligadvokat, når man bygger selv? Og svaret er et klart, rungende: JA! Spring aldrig boligadvokaten over. Det er den absolut eneste uvildige rådgiver, du kan få på dit hold, og det er din sikkerhed for at få et byggeri, der lever op til dine forventninger – eller i det mindst få kompensation, hvis det ikke gør.

Det rådgiver boligadvokaten om

Når det kommer til nybyggeri, så gennemgår boligadvokaten ikke bare alle sagens dokumenter fra ende til anden, han eller hun tager også et grundigt kig på byggefirmaet, dets økonomi og dets ry. Samtidig kigger boligadvokaten på selve grunden, tjekker om der er registreret forurening i jorden, om kommunen eller museet har indvendinger, hvis du ønsker at rive et eksisterende hus ned og ikke mindst om der er lokalplaner eller servitutter på matriklen eller i området, som gør, at du ikke kan bygge dit drømmehus, som du ønsker det.

På eboligadvokat.dk/boligadvokat-priser har vi undersøgt, hvad en certificeret BOLIGadvokat skal have for at rådgive køber i en byggeproces, og prisen er kun 6.750 kr. Med tanke på at de færreste nybyggerier koster under 2.000.000 kr., så er det en ret lille andel af det samlede beløb – det kan nærmest ikke svare sig at lade være.