Få ensartet hud med en god primer

15 september 2021 Astrid Pedersen

Drømmer du om at kunne lægge den perfekte makeup hver gang? Så skal du have fat på det rette udstyr samt produkter i høj kvalitet.

Hvilke makeup produkter skal jeg bruge?

Afhængig af om du skal lægge en dag eller aften makeup skal du have fat på produkter så som foundation, pudder (eventuelt en kompakt pudderfoundation), blush eller rouge, highlighter, shader til contouring, og måske en lækker glimmer puder som kan få din hud til at stråle.

Skal din makeup være let og diskret kan du eventuelt nøjes med en BB creme som er en dagcreme indeholdende pigment, og som giver din hud en ensartet hudtone uden at være alt for dækkende. Og vil du sætte trumf på din flotte makeup bør du altid lægge ud med en god primer.

Hvad er en primer?

En primer er en creme der lægges som et udjævnende og let lysnende lag inden du lægger foundation.

Måske kender du mestendels ordet primer fra malerarbejde sammenhæng. Her lægges et lag primer for at forberede væggen og dermed gøre det færdige resultat mere jævnt og ensartet. Det samme gør sig gældende inden for makeup.

Med en primer kan du give din hud en ensartet tone. En primer fungerer således som det ideelle underlag for makeup. Og har du tendens til en ujævn teint, eventuelt med rødme i huden eller måske endda brune pigment pletter, er en primer absolut uundværlig hvis du ønsker at lægge en flot makeup.

Hvor kan jeg købe en god primer?

Det anbefales altid at du vælger en primer af samme brand og i den samme produkt serie som dine øvrige makeup produkter. Uanset hvilket mærke du foretrækker kan du finde hvad du søger inden for makeup hos Sephora – læs mere, og se det store udvalg af makeup produkter, på sephora.dk