Familieplejekonsulent kan blive vejen mod lyset

27 august 2020 Anders Lundtang Hansen

Der er personligt næppe noget mere svækkende, end når man oplever ens familieforhold smuldre – nogle gange sker det endda i sådan en tidlig alder for en, at man ikke erindrer eller husker bevidst, at ens familie krakelerede for øjnene af en.

Måske har man endda fortrængt det, så man ubevidst har skubbet det væk, så man ikke tænker aktivt på det, men det har været med til at danne en.

Svigten skete måske i en lidt senere alder i højere eller mindre grad, som man godt kan huske, men man vil helst ikke se tilbage på det eller blive mindet om det, hvorfor man holder det for sig selv som et åbent sår i sjælen.

Den slags kan desværre medføre, at ens ubehag ender med at blomstre som op som ukrudt og gøre, at man tager nogle grelle valg i livet – også selvom man ved, at de er dårlige.

Man skubber folk fra sig, fordi man har svært ved at binde sig med andre af frygt for, at de også ender med at svigte en.

Måske ender man i et misbrug af substanser eller lignende, som man ikke kan komme ud af igen, og før man har set sig om, så har man spildt ens potentiale i livet, og man nåede aldrig at udleve de drømme, som man faktisk havde, fordi man hele tiden søgte de kortsigtede og dårlige løsninger end at kigge på den lange bane.

Derfor er det så vigtigt, at en familieplejekonsulent kan træde til i en tidlig alder for den berørte, så vedkommende kan ende med at få de positive oplevelser af tryghed i et positivt hjem og få udlevet det, som man egentlig gerne vil nå med ens liv.

En familieplejekonsulent er derfor guld værd, og man skal ikke se det som noget ondt, der vil skille familier ad eller arbejder bureaukratisk i kommunen.