Hvad koster en hund?

28 maj 2020 Emilie Jacobsen

Hvis du overvejer at anskaffe dig en hund, har du sikkert stillet dig selv spørgsmålet: Hvad koster en hund? Det er da også superrelevant for dig at have tænkt over det, inden du får hunden. På den måde er du sikker på, at du har råd til både at købe den og beholde den. På bloggen voresdyr.dk har de skrevet en stor artikel om alt, hvad du skal tænke på, inden du anskaffer en hund. Der kommer de selvfølgelig også ind på prisen på at anskaffe og have en hund. Vi har ladet os inspirere af den, og du kan her læse de vigtigste pointer. 

1. At anskaffe hunden

Din første udgift i forbindelse med at anskaffe en hund kommer højst sandsynligt til at være, når du køber den. Der er stor forskel på, hvor meget en hund koster. Det kommer dels an på, om det er en hvalp eller en voksen – voksne hunde er typisk billigere – dels hvilken race hunden er. De meget eftertragtede racer er markant dyrere end de mere almindelige. 

2. Udstyr til hunden

Du har selvfølgelig også brug for noget udstyr til din hund. Det er først og fremmest sele, halsbånd, hundekurv og noget legetøj. Det kommer ikke til at koste dig alverden. 

3. Mad til hunden 

Din hund skal selvfølgelig også have mad. Der er stor forskel på, hvor meget de forskellige typer af hundemad koster. Det er vigtigt, at du vælger noget hundemad, der passer til din hunds behov, og ikke bare går efter det billigste mad. Prøv at tjekke priserne på nettet, inden du køber en hund. 

4. Dyrlæge

Din hund skal selvfølgelig også til dyrlægen. Typisk bør du komme til i hvert fald et tjek om året, da din hund jo ikke kan fortælle dig, hvis der er noget galt. Fejler din hund noget, kan det ende med at koste mange penge for dig.