I en verden med gulvafslibning og lakering

05 september 2019 Anders Lundtang Hansen
I en verden med gulvafslibning og lakering

Hvad forestiller du dig egentlig, at der reelt kommer til at foregår, når der skal laves gulvafslibning?

Det er vel bare noget med, at nogle gulvafslibere kommer ud og bruger deres værktøj til at slibe ned, og så smutter de igen og sender en regning senere på et pålydende beløb.

Så nemt er det langt fra ikke, for der skal gøres så meget andet, og det kræver både mere arbejde og overvejeser før selve den proces kan begynde.

Og det er alt sammen til gavn for dig som kunde.

Vi kan ikke nå at komme til bunds i hvert enkelt del og led i processen med gulvafslibning, men vi kan berøre overfladisk med det, som det handler om med slibning og lakering med gulve og andet.

Hov, skrev vi lige lakering?

Ja, det gjorde vi nemlig, og det er også en del af det med at få slebet ens gulv ned, hvor man blandt andet vælger at få en efterbehandling med en speciel lakering, eller man kan vælge at få den lavet med lud eller olie for den sags skyld også.

Men lad os starte ved begyndelsen:

Man vælger de trægulve eller andre større elementer af træ, der skal slibes ned, og så aftaler man tid med gulvafslibningsfirmaet, hvor de kommer ud og udfører sit arbejde.

Det kan tage nogle timer, men det kan også strække sig over flere dage, hvis det er et groft arbejde, hvor man måske skal bruge en grov afslibning først eller ligefrem en gulvafhøvling.

Først skal gulves fjernes for alt fra møbler, gulvtæpper til nipsgenstande. helst faktisk alt, der ikke er naglet fast, skal væk.

Så skærmes der af, man laver gulvafslibningen, og så slutter man af med en velvagt og egnet omgang efterbehandling, som så skal have lov til at sætte sig og tørre, hvor der så ikke må være nogle, der træder eller berører gulvet.

Når gulvet et tørt, så kan man stille alt ind i lokalet igen, efter afskærmingen er fjernet.