Køb smykker designet af en kendt dansk designer

21 juli 2020 Lotte Hindsberg

Det spændende og fascinerende ved smykker er ofte at de kommer i alle former og prisklasser. Et smykke kan være alt fra et billigt plastik smykke lavet af ens børn i børnehaven til smykker, der koster flere milioner kroner lavet af kendte designere.

Du kan se eksempler på designersmykker fra blandt andet Georg Jensen her https://caratdiamanter.dk/maerker/georg-jensen-smykker. Et smykke kan være en enkel sølvring måske med en ædelsten til stort og voldsomt smykke, der tiltrækker alles opmærksomhed. Du kan sagtens være ejer af begge dele og hvilke et du vælger afhænger ofte af anledning og temperament. Det helt rigtige smykke kan f.eks. få en halvkedelig kjole til at ligne noget fra et modeblad til en halv million.

De dyre og gådefulde ædelstene

Mange smykker har ofte en eller flere ædelstene indfattet. Det kan være alt fra en lille sten til flere. Fælles for mange ædelstene er at de ofte er omgivet med mystik. En af de ædelstene der som meget få andre ting er omgivet af mystik, glamour og blod er diamanterne.

Diamanter har været kendt i flere årtusinder men er først blevet til gengængelig for de fleste mennesker efter at der blev fundet store forekomster i det sydlige Afrika i midten af det 19ende århundrede. Verdens største diamant blive også fundet i 1905 i Sydafrika. Den var på hele 3106 carat. Den blev senere kløvet og lavet om til hele 105 diamanter. Den største går under navnet Afrika Stjerne.

I dag hentes der mange diamanter op fra jorden, men det er ikke alle steder, hvor der findes diamanter, som det er tilladt at købe og sælge diamanter. Diamanter bliver desværre ofte brugt til at betale for borgerkrige og konflikter og det er derfor ulovligt at købe og sælge diamanter der kommer fra konfliktområder. Diamanter fra disse områder kendes som udgangspunkt som Blooddiamond.